FOČA, 13. marta – Policija je pretresla stanove i druge prostorije trojice Fočaka zbog sumnje da su putem društvenih mreža nudili laku zaradu preko sportskih kladionica.

Kladionica-kocka-02-Foto-D-BOZIC

Pretreseni su stanovi Dejana Vukovića (21), Aleksandar Vladičića (19) i Nenad Kunarac (19) svi iz Foče.

 

– Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto više računara i laptopa, mobilnih telefona, SIM kartica, potvrda o transakcijama novca i drugih predmeta – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

 

Iz policije navode da su osumnjičeni putem društvenih mreža nudili mogućnost brze i lake zarade novca preko sportskih kladionica, na način da su od dva oštećena lica, iz Teslića i Broda, tražila da uplate određene iznose novca kako bi isti odigrali tiket u njihovo ime. Nakon ovoga, osumnjičeni su ih obavještavali da su isti dobitnici većih iznosa novca, ali da je potrebno uplatiti proviziju kako bi taj iznos novca dobili.

Nakon izvršene kriminalitičke obrade, protiv Vukovića i Vladičića biće dostavljen izvještaj za izvršena dva krivična djela prevare dok će protiv lica Kunarca biti dostavljen Izvještaj za izvršena dva krivična djela prevare i jedno krivično djelo falsifikovanje isprave.

Navedenim krivičnim djelima lica osumnjičeni su oštećenim licima pričinila materijalnu štetu u iznosu od oko 22.300 KM.

 

Srpskainfo