ZAGREB, 28. februara  – Jedan 54-godišnji muškarac jutros je u Pagu, gradu na istoimenom hrvatskom ostrvu, sa prvog sprata bacio četvoro svoje djece, koja su prevezena u bolnicu u Zadru, javili su hrvatski mediji.

 6e70884174fa87687058
Foto: Facebook

Kako navodi Radio Zadar, djeca su uzrasta tri, pet, sedam i osam godina, a bačeni su s visine od oko šest metara

Otac djece je priveden.

Josip Rođak je, kako doznajemo, rođen u Virovitici no navodno tamo nikada nije živio. Prema našim podacima dio života proveo je u Pakracu, a zadnjih desetak godina živi na Pagu. Radio je u kampu u Šimunima, a žena je bila kod kuće i brinula za djecu.

– Supruga je s tom djecom hodala u svako doba dana i noći i po kiši i po buri gradom. Svi smo uvijek komentirali da su neobični i da u toj obitelji nešto nije uredu. Zgroženi smo – priča nam susjeda.

Žena ima i kćer od 18 godina iz prvog braka koja joj je oduzeta i živi u Rijeci, doznaje se od susjeda.

– Centar za socijalnu skrb imao je na neki način nadzor nad starijom djevojčicom iz prvog braka zbog konfliktnih odnosa u smislu nekakvih poremećaja. Nije bilo naznake agresivnosti od strane oca – rekla je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

U trenutku incidenta u kući je bila i majka djece. Ona je navodno htjela ići s djecom u bolnicu, ali policija joj nije dala te su je vratili kući. Dvoje djece u dobi od 7 i 8 godina zadobilo teže ozljede i oni su smješteni u jedinicu intenzivnog liječenja. Radi se o prijelomima. Drugo dvoje djece u dobi od 3 i 4 godine zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

– Nadam se da će djeca biti dobro, iako prve informacije iz bolnice da su djeca dosta ozlijeđena. Pokušavamo iz prvih telefonskih izvida s centrom za socijalnu skrb na Pagu vidjeti koliko im je poznato stanje u obitelji. Poslat ćemo hitan inspekcijski nadzor. Zgranuta sam, užasno mi je žao djece i uopće ne mogu vjerovati da se to maloj djeci može dogoditi – rekla je Murganić.

“Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju se utvrđuju, a policija će unutar svoje nadležnosti poduzeti mjere kaznenopravne zašite djece”, navela je policija.

 

 

Nezavisne/24sata.hr