Šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović rekao je da je od nadležnih organa Srbije dobio potvrdu da svi građani, koji iz Republike Srpske i BiH direktno ulaze u Srbiju i oni koji tranzitiraju kroz Hrvatsku i ulaze u Srbiju, mogu ući u Srbiju bez obaveze da imaju pi-si-ar (PCR) test na virus korona.

Otklonjeni problemi na granicama: Građani Srpske i preko Hrvatske mogu bez PCR testa da uđu u Srbiju
FOTO: MARCCO OTICO/EPA

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji danas je od nadležnih organa u Srbiji dobilo uvjeravanja da su ti problemi otklonjeni i da od danas ponovo državljani Republike Srpske i BiH koji tranzitiraju kroz Hrvatsku, mogu, skladu sa uputstvom, ulaziti u Srbiju i preko graničnih prelaza iz Hrvatske bez PCR testa na prisustvo virusa korona – rekao je Cicović.

Cicović je naveo da je tako otklonjen problem koji su građani Republike Srpske imali na graničnim prelazima iz Hrvatske u Srbiju, kada im je tražen ovaj PCR test.

Cicović je u izjavi dostavljenoj Srni podsjetio da je u posljednjih desetak dana bilo problema na graničnim prelazima iz Hrvatske u Srbiju gdje je i putnicima iz Republike Srpske i BiH, koji su tranzitirali kroz Hrvatsku, prilikom ulaska u Srbiju tražen PCR test na prisustvo virusa korona ne stariji od 48 časova od datuma izdavanja rezultata.

Srpskainfo