LAKTAŠI, 23. juna- Predstavom “Nevolje groznog Gaše” danas će se u revijalnom dijelu Međunarodnog festivala amaterskog teatra u Laktašima predstaviti Dramsko-lutkarski studio “Zvončica” iz Novog Grada.
U takmičarskom dijelu nastupiće dvije pozorišne trupe i to Dramski studio Akademsko kulturno-umjetničkog društva “Sonja Marinković” iz Novog Sada sa predstavom “Gospodin Foka” i Bjelopoljsko pozorište sa predstavom “Odjeci”.

1
Ulaz na sve predstave je besplatan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Premijerom predstave “Put oko sveta” Dramskog studija “Daske” iz Laktaša sinoć je u Centru za kulturu i obrazovanje svečano otvoren 12. Međunarodni amaterski teatar.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Predstavu “Put oko sveta”, domaćeg dramskog studija “Daske” čiji glumci tradicionalno otvaraju festival svake godine, režirala je Jovana Mirković, po tekstu Branislava Nušića, saopšteno je iz Organizacionog odbora Festivala.

Nakon premijere, gosti su imali priliku da uživaju u dvočasovnom koncertu muzičara Petre Golubović /vokal/ i Dušana Pokrajčića /klavijature/.

Druženje je nastavljeno na ogruglom stolu pod vođstvom glumice Narodnog pozorišta Radenke Ševe, a bilo je riječi o prikazanoj predstavi.

U naredna tri festivalska dana gosti će imati priliku da vide još šest predstava i to pozorišta iz Novog Grada, Novog Sada, Bijelog Polja, Siska, Niša, Pala i Kragujevca.

Organizatori festivala su Centar za kulturu i obrazovanje i Dramski studio “Daske” Laktaši.