LAKTAŠI, 25.juna- Otvoren Šesnaesti internacionalni festival amaterskog teatra, Laktaši 2021

Premijerom predstave „Au što je to dobar pos'o” Dramskog studija „Daske” sinoć je svečano otvoren 16. Internacionalni festival amaterskog teatra, Laktaši 2021.

Festival je zvanično otvorio načelnik opštine, g. Miroslav Bojić i poželio dobrodošlicu na 16. Internacionalni festival amaterskog teatra, Laktaši 2021.
Predstavu „ Au što je to dobar pos'o ”, domaćeg Dramskog studija „Daske”, čiji glumci tradicionalno otvaraju festival svake godine, režirao je Ognjen Todorović po motivima teksta Miroljuba Nedovića Rikija.

Nakon premijere, u 21.15 časova gosti su imali priliku da pogledaju predstavu „Gospodar muva” Studija Jazavac iz Banja Luke, u režiji Belinde Stijak.

Druženje je nastavljeno na okruglom stolu, pod vođstvom Aleksandra Vasiljevića, studenta 2. godine Odsjeka za dramaturgiju na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci.

U naredna tri festivalska dana predstaviće se pozorišne grupe iz Velike Plane (Srbija), Mrkonjić Grada (RS/BiH), Tuzle (BiH), Gornjeg Milanovca (Srbija) i Beograda (Srbija). Takođe, u subotu u 15.00 časova pozivamo sve zainteresovane da dođu na projekciju nagrađenih filmova studenata 3. godine Filmske i TV režije Akademije umjetnosti u Banjoj Luci.

Danas će se u 18.00 časova predstaviti Centar za kulturu „Masuka” iz Velike Plane sa predstavom „Via doloris”, a zatim u 21.00 čas Gradsko pozorište Mrkonjić Grad sa predstavom „Ostajte”. Okrugli sto je zakazan u 22.15.

Ulaz na sve predstave je besplatan