LAKTAŠI, 15. januara- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Trnu kod Laktaša otvorio ovlašteni “Folksvagenov” prodajno-servisni centar “Brčko Gas” Banjaluka u kojem je će biti zaposlen 21 radnik.

 

Obraćajući se okupljenima, Dodik je rekao da je “Brčko gas” poznata regionalna kompanija i da mu je drago da su u banjalučkoj regiji, otvarajući ovaj centar, proširili svoju djelatnost.

“Sada će svima koji kupuju njihove automobile i koji su išli na servisiranje u Brčko to biti omogućeno da obave ovdje”, istakao je Dodik.

On je rekao da podržava poslovne ambicije vlasnika kompanije “Brčko gas”, koji je njegov veliki prijatelj.

“Sama činjenica da će ovdje biti 21 novozaposleni radnik govori o tome da se ostvaruje određena društvena korist”, istakao je Dodik.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić poželio je da se Republika Srpska razvija i da bude ono što je “Folksfagen” u svijetu automobilske industrije.

Milić je naglasio da je od velike važnosti da se na ovaj način da puni doprinos afirmaciji Republike Srpske u privrednom smislu, posebno ako se ima u vidu otvaranje 21 novog radnog mjesta u ovom centru.

Vlasnik kompanije “Brčko gas” Đorđa Kojić rekao je da ova kompanija danas zapošljava ukupno 334 radnika, a 22 godine bavi se prodajom “folksfagen” i “audi” vozila.

“Nadam se da će ovaj naš poslovni centar raditi uspješno kao što radi u Brčkom”, istakao je Kojić.

On je rekao da je u ovom centru otvoren servis i prodaja vozila, a uskoro će biti otvorena i lakirnica vozila.

 

/SRNA/