LAKTAŠI, 27. decembra – U prostorijama Vatrogasnog doma u Trnu, juče je otvorena kancelarija poljoprivrednog klastera Gradiška-Laktaši-Srbac, kao sjedište projekta „Zdravi zalogaji“, čiji cilj je da podstiče zdrave navike u ishrani kod djece, prvenstvceno školskog uzrasta i da promoviše mala poljoprivredna gazdinstva i njihove proizvode.


Kancelariju je otvorio gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić, koji je ovom prilikom istakao značaj zdravog načina života i promocije proizvođača koji su tek započeli svoj biznis.

„Ovaj projekat daje zavidne rezultate za kratko vrijeme i zaslužio je da sve bude smješteno na jednom mjestu, te sam ponosan na otvaranje kancelarije poljoprivrednog klastera i nadam se da će ubuduće još više koristiti“, rekao je Bojić.

Projekat „Zdravi zalogaji“ je podržan od strane Grada Laktaši i predstavlja nastavak saradnje sa IFAD projektom, koji provodi Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.