LAKTAŠI,20. aprila – Povodom Dana opštine Laktaši, JU „Centar za kulturu i obrazovanje“, JU Narodna biblioteka „Veselin Masleša„ i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Laktaši, Vas pozivaju na „ XVII Zavičajna susretanja, Laktaši 2019“.

zavičaj

Ove godine, u programu pod nazivom „Muzičko poetsko veče“ predstaviće se pjesnik Dragoje Braunović iz Slatine sa zbirkom pjesama „Kad srce zadrhti na liri“. O knjizi će govoriti  književnik Živko Vujić a stihove će čitati članovi Dramskog studija „Daske“ iz Laktašia, Mlađen Bajić i Bojana Radić i kompozitor Dalibor Đukić iz Šušnjara čije kompozicije će izvesti Stojan Bojić, prof. harmonike, Marija Tomić, prof. flaute, Tanja Malić, prof oboe iz Banjaluke i Danijela Gazdić, prof. harmonike i solistkinja Dejana Hršum, sopran iz Istočnog Sarajeva.

Susretanja će biti održana u Galeriji JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši, u ponedjeljak, 22. aprila 2019. godine sa početkom u 20 časova.

Zavičajna susretanja su tradicionalna manifestacija koja svake godine okuplja i predstavlja zavičajne stvaraoce iz različitih oblasti kulture i umjetnosti koji su rođeni ili žive na područiju opštine Laktaši.