LAKTAŠI, 06. decembra -Kažu da se čovek najviše zainati onda kada mu neko kaže da ne može nešto da uradi. Ja sam prvi takav – čim me neko izazove, odmah se bacam na demant, piše Aleksandar Vlajković.

zadaci

 

Postoji teza da čovek može sve, šta god da zamisli. Nije baš to sad bukvalno do srži tako, ali svakako nikada ne odustajte od svojih snova. Ipak, uprkos snažnoj volji i upornosti, postoje pokreti, zahvati, pa i mogu slobodno reći trikovi, koje mogu samo pojedini izvesti. Određene čak ni oni. Pred vama su sada izrazito složeni primeri toga na šta konkretno mislim, te se nadam da će vas nasmejati, zabaviti i navesti na razmišljanje.

 

Hajde da startujemo od izrazito složenog zadatka. Za ovaj poduhvat bi trebalo da ste “čovek guma”. Nekada je pomenuti bio u cirkusu, znaju ili se sećaju ovi nešto stariji.

Niko ne može da dohvati jezikom svoj lakat!

Kakvo je vaše mišljenje? Ja sam ovo objavio na jednoj društvenoj mreži i osim smešnih lajkova i komentara dobio sam odgovor da je moguće. Jedna ženska osoba je čak okačila sliku kako bi dokumentovala ovu svoju specifičnu veštinu. Međutim, na priloženoj fotografiji jezik dodiruje ruku, ali lakat ipak ne.

Da li možete vrhom jezika da dodirnete svoj nos?

Pojedini mogu, viđao sam. Mogao je jedan moj rođak i klinac iz kraja. Ja dakle znam za dvoje. Ali je ipak retkost, a i izrazito smešno deluje.

Sada ću vam predočiti još jednu vežbicu oko koje se takođe vodi polemika, da li je moguće ili ne.

Ne možeš da pišeš broj 6 i da istovremeno praviš krugove nogom u smeru kazaljke na satu!

Aha! Šta vi kažete? Ume li ko ovo da izvede? Jeste li probali? Evo pokušajte, videćete da zapravo nije uopšte lako.

 

Ravnopravnost polova prilikom ovog zadatka pada u vodu. Sada ćete videti o čemu se ovde radi.

Žene ne mogu sa oba lakta da dodirnu pupak, dok muškarci to mogu uraditi lako!

Neke kažu, kako ko. No, naravno, jasno je o kakvoj vrsti prepreka se ovde radi. Da pojednostavim, vole ih muškarci i deca.

Nešto što spada u domen fantastike video sam svojim očima jednom prilikom na Trgu Republike.

Naime, simpatični ulični prodavac cveća skockan u odelu je izveo vrlo neobičan trik.