LAKTAŠI, 7. decembra – Jovana Radulović iz Laktaša pobjednica je Miss turizma BiH, a sada joj predstoje i nova svjetska takmičenja koje planira da osvoji i pokaže svu svoju ljepotu i šarm.


Mlada Jovana Radulović kaže da joj slijede velike pripreme, koje se odnose na usavršavanje engleskog jezika, kao i rad na fizičkom izgledu, te sopstvenom jačanju u mentalnom pogledu i rad na tome da samu sebe kao i državu kao ambasador predstavi u najboljem svjetlu.

-Dobila sam poziv za Mis turizma Svijeta, koje se održava u Кini 22. decembra. Nažalost, ne mogu da učestvujem, jer smo zakasnili sa prijavom, ali ostaje takmičenje u aprilu “World tourism Super Model 2024.” – kaže Radulovićeva.

Ona ističe da bi se voljela baviti strukom, ali da ne vidi problem da se uz sve to bavi i drugim poslovima, poput modelinga.

Jovana Radulović, Miss turizma BiH
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

-Smatram da svaka djevojka treba obrazovanje da stavi na prvo mjesto, jer upravo to kompletira njenu ličnost. Živimo u vremenu gdje se akcenat stavlja na pogrešne stvari, mladi nemaju empatije niti želje za usavršavanjem, lijepo ponašanje i kućno vaspitanje su postali prava rijetkost. Planiram se baviti poslom koji me ispunjava. Da zarađujem dovoljno da sebi priuštim lagodan život, ali da ipak imam dovoljno vremena da se posvetim sebi, svojoj porodici i prijateljima. Neću biti misica do kraja života. Ovo jeste moja godina, ali nadam se da će mi se još mnoga vrata otvoriti – priča Radulovićeva.

Imaće veliku konkurenciju

Svjesna je, kaže, da ima veliku konkurenciju i da mora uložiti mnogo truda kako bi prestavila Bosnu i Hercegovinu u najboljem svijetlu.

-Želim pokažati sve ljepote koje posjedujemo i da imamo jako puni toga za ponuditi. Na svjetski izbor putujem u februaru, čula sam da tamo nema spavanja, i pored toga sam jako uzbuđena i jedva čekam započeti avanturu života. Sve vrijeme smo u pokretu i novim događajima. Voljela bih da mogu mnogo toga vidjeti na Filipinima i upoznati zemlju. Od Filipina očekujem nešto potpuno novo. Prije svega jedno novo lijepo iskustvo, puno novih poznanstava, a možda i priliku za proširenje karijere. Privlače me nove kulture. Htjela bih se što bolje plasirati, ali ne želim sebi nametati prevelika očekivanja več uživati u svakom mogućem trenutku – zaključuje ova mlada ljepotica.

Đuro Krčić
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Đuro Krčić, direktor Direkcije za izbor Mis turizma BiH za Mis turizma svijeta za Srpskainfo je istakao da je pred njima jako uzbudljiv period, kada pobjednica Miss turizma za Mis turizma svijeta ide na Filipine. On kaže da tačan datum još ne znaju, ali da će sigurno biti na proljeće.

-Takmičenje je prošlo fenomenalno i veoma smo zadovoljni kako je sve prošlo. Pobjednicu ne očekuje toliko novčana satisfakcija, ali će upoznati mnogo ljudi i samim tim će joj se proširiti mnoga vrata u svijetu modelinga. Planiramo i sljedeće godine da organizujemo Mis turizma BiH za Mis turizma svijeta u Banjaluci, još bolje i još ljepše – istakao je Krčić.

Podsjećamo, Mis turizma BiH za Mis turizma svijeta organizovan je u Sportskoj dvorani “Borik” 28. oktobra, a Miss turizma BiH za Miss turizma svijeta je Jovana Radulović iz Laktaša, dok je Miss “EuroBlica” Jelena Milovanović iz Šamca. (srpska info)