SRBAC, 26. februara – Mirko B. (37) iz Sitneša, opština Srbac, uhapšen je nakon što ga je policija zaustavila dok je neregistrovan golf dva vozio bez vozačke dozvole, i to sa 3,15 g/kg alkohola u organizmu.

 20200225152444_585639

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je ovaj tridesetsedmogodišnjak već duže vrijeme poznat saobraćajnim policajcima, jer je za volanom nanizao niz prekršaja, zbog kojih duguje više hiljada maraka za kazne.

Mirko se, u ponedjeljak naveče, oko 22.15, pridružio nekolicini vozača kojima su pripadnici PU Gradiška ranije oduzeli automobile.

Tu veče su, naime, pripadnici Policijske stanice Srbac u Sitnešima  kontrolisali golf kojim je ovaj muškarac upravljao, a ispostavilo se da je napravio više prekršaja.

“Automobil je bio neregistrovan, bez registarskih oznaka, a vozač M.B. upravljao je vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Alko-testiranjem mu je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 3,15 g/kg”, saopšteno je iz PU Gradiška.

Policajci su zbog ovih prekršaja te bojazni da će on nastaviti da ih čini Mirka uhapsili, a vozilo privremeno oduzeli.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje, on je pušten,  a protiv njega će Osnovnom sudu Gradiška biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Podsjetimo, “Nezavisne novine” su prije nekoliko dana objavile da su pripadnici PU Gradiška oduzeli  šest automobila – mercedes, opel astra, sitroen, ford eskort, opel korsa i opel vektra.

Bez četvorotočkaša ostali su oni koji su više puta uhvaćeni u kršenju zakona – od, recimo, vožnje prije nego što su i položili, preko sjedanja za volan u pijanom stanju, pa sve do upravljanja vozilom koje nije registrovano ili ima lažne tablice.

Da su u pitanju višestruki povratnici, svjedoče i dugovi koje imaju po osnovu neplaćenih kazni, a koji iznose od 3.140 pa do čak 18.363 marke.

 

Nezavisne