PRIJEDOR – M.B. iz Prijedora uhapšen je nakon što je upravljao vozilom sa velikom količinom alkohola u organizmu.

Naime, kako su saopštili iz Policijske uprave Banjaluka, kod njega je alkotestom utvrđeno 4,11 g/kg alkohola u organizmu.

Pomenuti vozač je uhapšen tokom prethodnog vikenda, kada je na području Prijedora realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije ili za vrijeme vožnje.

“Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 35 vozača, od kojih je 5 lišeno slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg. Prilikom kontrole putničkog motornog vozila kojim je upravljao M.B. iz Prijedora, kod vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 4,11 g/kg”, istakli su iz Prijedorske policije.

Dodali su da će se i u narednom periodu pojačano kontrolisati učesnici u saobraćaju, posebno u periodu od 06. do 08. maja, kada će akcenat akcije biti kontrola učešća u saobraćaju pod dejstvom alkohola.

“Kontrola brzine kretanja vozila pomoću radarskog sistema ‘Ekin IN CAR patrol’ tzv. ‘presretač’, na području Policijske uprave Prijedor, vršiće se 05., 07. i 09. maja. U cilju zaštite bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila i motocikliste da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača da upravlja vozilom”, zaključuje se u saopštenju.

Nezavisne