LAKTAŠI, 06. decembra – Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, predstavio je program svoje partije, ni manje ni više, nego ispred zgrade Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

Foto: ATV / RAS Srbija

Tamo mu se sudi zbog nelegalnog posedovanja oružja, a čim je ročište završeno – krenuo je sa prezentacijom. Predstavio se kao predsednik “Partije prevarenih”.

Uskoro kreće u aktivnu kampanju i kandidivaće se za poslanika u Narodnoj skupštini.

– Normalno, da ću se boriti za poljoprivredu i stočarstvo, da ću se boriti za povratak i selo na čelo. Mislim da ću lako cenzus proći. Očekujem puno glasova, mnogo više nego što mnogi misle – rekao je Ilija Grahovac, predsednik “Partije prevarenih”, piše ATV.

Kaže da će u kampanji savetovati ljude da se vrate iz grada u selo, farmama i radu na njivi.

Zmaj od Šipova obećava da će u politici predstavljati obespravljene. Pojašnjava da je skraćenica PP višeznačna i da može da se tumači i kao partija povratka prirodi. Pošto je poznat kao kralj stočara, na grbu stranke imaće tele.

Neki od prijatelja došli su da mu ispred suda čestitaju na funkciji.

Poznati advokat i dugogodišnji Zmajev prijatelj jedan je od prvih članova partije. Uveren je da će Zmaj, baš kao i Preletačević u Srbiji, uzdrmati političku scenu na prtedstojećim opštim izborima.

– To je partija pravednih, partija prevarenih, partija poštenih – poštenije pravosuđe, poštenija policija – rekao je Duško Tomić, član “Partije prevarenih”.

Grahovac kaže da je “Rođen sam da zabavljam. Vole me svi ljudi i kada je Isusa Hristosa Pontije Pilat sudio, šta on kaže? Oprosti im Bože ne znaju šta rade. Pontije Pilat je bio sud kao i sad ovaj sud, kao institucija jaka. Ja je priznajem, ali ću se boriti pošteno, pravno i pravično za pravično i poštenije pravosuđe.

I baš u tom delu programa nalazi se kvaka od koje zavisi njegova zvanična kandidatura i buduća kampanja. Presudu za navodno nošenje oružja očekuje sutra – i od nje će zavisiti mnogo toga.

Moguće je da u slučaju “Zmaj političar” dođe do preokreta. Njegova politička karijera sada je u rukama Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

U slučaju da presuda bude osuđujuća Ilija Grahovac kaže da će odustati od namere da se bavi politikom.

Kaže da će poštovati moralna načela i da se kao osuđenik neće kandidovati. Nedavno mu se sudilo i zbog prodaje oružja, teških telesnih povreda, čak i za izazivanje opšte opasnosti.

 

Blic