Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

 

Policajci na konjima danas su u parku Mladen Stojanović u Banjaluci upozoravali građane, koji su bili u većim grupama, da se raziđu zbog restrikcija koje su uvedene nakon širenja korona virusa. 

Zbog aktuelne epidemiološke situacije i pojave virusa korona u gradu su uvedene restrkicije zbog čega brojne firme, ustanove ili institucije uopšte ne rade ili samo u manjoj mjeri, kako bi se umanjio rizik od širenja ovog virusa.

Time je dobar dio građana na prinudnom odmoru, a pojedini se i dalje okupljaju u većim grupama u parkovima ili na izletištima, što je izazvalo zabrinutost od širenja zaraze.

 

Policajci na konjima prvi put su izašli na ulice, što je zabilježio fotoreporter Srpskainfo. 

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija:

Nedavno je gradonačelnik Igor Radojičić rekao da je Grad Banjaluka zatražio pomoć Ministrastva unutrašnjih poslova RS kako bi se spriječilo javno okupljanje građana na izletištima i u parkovima.

– I pored sugestija koje smo upućivali i dalje je vidljiv veliki broj građana na izletištima. Zdravstveni radnici kažu da je zdravije prošetati vani, ali to ne znači da treba da se prave žurke, roštiljanja i slično. Nismo ništa napravili ako imamo 1.000 ljudi u parku Mladen Stojanović, koji mogu da zaraze jedni druge i onda da to prenesu dalje svojim ukućanima, komšijama i prijateljima. To želimo da izbjegnemo i zato je prevencija veoma važna. Neodgovorno je ponašanje ako se nastave okupljanja na tradicionalnim izletištima – rekao je on.

 

Srpskainfo