Vojo Tošović, iz mjesta Radaljevo kod Ivanjice, najzalužniji je što se već sedmu godinu za redom, kada to dozvole snježni uslovi, formira ogromna kolona sanki koje polako vuče traktor.

Snježna avantura Radaljevaca svake godine sve je brojnija, a ove godine, bila je dugačka čak pedeset metara. Kako je rekao organizator, svake godine, mališani jedva čekaju snijeg, te kada se njihovo mjesto zabijeli, nestrpljivo ga pitaju kada će da ih povede u vožnju.

U razgovoru za portal Info Liga, mališani iz Radaljeva su rekli koliko im ova sada već tradicionalna manifestacija koja se održava za Srpsku novu godinu, znači, te da su jedva čekali da padne snijeg.

– Jednom kad je pao veliki snijeg, očistili su i baš sam se iznervirala. Rekla sam, ja ću leći u šest ujutru na put, samo da niko ne čisti, da bismo napraivli ovako lijepo druženje – rekla je Jovana Tošović, Vojova kćerka, dodajući kako ih je ove godine na sankama bilo više od dvadeset, te i da je i sama učestvovala u skupljanju mališana, obavještavajući ih kada veseli karavan kreće.

Srpskainfo