LAKTAŠI, 2. februara  – Željko Perenčević napustio je Srpsku naprednu stranku (SNS) u kojoj je obavljao nekoliko funkcija.

Perenčević je svoju odluku objelodanio u saopštenju za javnost u kojem navodi da od 1. februara 2015. godine nije više član SNS-a na čijem je čelu hadži Jovan Mitrović.

– Samim tim više nisam predsjednik regionalnog odbora SNS-a u izbornoj jedinici dva, član Predsjedništva i Glavnog odbora SNS-a – naveo je Perenčević.

On je prije pojašnjenja svoje odluke zamolio da ga pozovemo kasnije, ali je nakon toga isključio telefon.

Mitrović je kazao da za Perenčevićevu odluku nije znao.

– Prvi put čujem to od Vas, nisam dobio njegovu odluku. Ne znam zbog čega je tako odlučio, bio je na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke prije desetak dana u Banjaluci, sve je bilo O.K. Ne znam koji bi razlog mogao biti za takvu njegovu odluku, jedino ako je našao neko bolje mjesto za sebe – kazao je Mitrović i dodao da je stanje u SNS-u redovno i da sprovode unutarstranačke izbore koji bi trebalo da budu okončani krajem februara.

Perenčević je ranije bio funkcioner SDS-a i kandidat te stranke za nečelnika Laktaša na izborima 2012. godine. SDS je napustio polovinom prošle godine zbog sukoba u Opštinskom odboru stranke u Laktašima i izostanka podrške vrha partije. Kao razlog za prelazak u SNS naveo je da su njegove ideje u ovoj stranci dobile podršku i da je vidio dovoljno prostora da se konačno počnu rješavati problemi naroda.

Perenčević je prije ulaska na političku scenu RS živio 30 godina u Austriji gdje je bio i generalni sekretar Socijaldemokratske partije te zemlje. Za sebe je govorio da je prvi stranac u istoriji te zemlje koji se popeo na tako visoku poziciju u austrijskoj politici.