Kako biste skinuli višak kilograma, ne treba da se izgladnjujete već samo da počnete da ispijate neke od sljedećih magičnih napitaka.

Kako biste dotjerali svoju liniju do perfekcije, ne morate da lijete znoj u teretani ili da se izgladnjujete. Dovoljno će biti da jedete normalno, da se što više krećete i da uz sve to ispijate što veće količine sljedećih napitaka, jer oni imaju moć da tope vaše kilograme.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima mnoge prednosti, a brzo gubljenje težine je jedna od njih. Jedna šolja ovog moćnog napitka dnevno učiniće da vaš organizam dobije količinu antioksidanata koji čiste organizam i tope višak masti. Osim toga, dobar je i za opuštanje.

Cijeđeni sokovi

Odličan su izbor ukoliko svoj organizam želite da očistite od toksina, a samim tim se i riješite viška kilograma. Cjeđene sokove možete da pravite od voća ili od kombinacije voća i povrća, a među najbolje namirnice spadaju agrumi, kao i namirnice bogate vlaknima poput šargarepe i jabuke.

Sokovi od povrća

Kelj, kupus, brokoli ili karfiol su namirnice koje blagotvorno djeluju na vašu liniju. Bogate fitonutrijentima, smanjuju tjelesnu masu i uravnotežuju nivo hormona.

Sok od kruške

Lako ga je pripremiti, a vrlo je bogat vitaminima i mineralima. Sadrži velike količine vitamina C, a osim toga što pomaže da izgubite kilograme, ujedno i povećava nivo tjelesne energije. Isti efekat na tijelo ima i sok od borovnice.

Crna kafa

Kada se pije u umjerenim količinama, crna kafa ima višestruku korist. Sadrži antioksidanse koji smanjuju rizik od kancera, dijabetesa i srčanih oboljenja, a povrh svega toga kafa nije kalorična, što ujedno i održava, odnosno smanjuje vašu tjelesnu masu.

(Magazin novosti)