LAKTAŠI, 7. juna- U organizaciji Odsjeka za poljoprivredu opštine Laktaši u Petoševcima, 5. juna  održana je tradicionalna manifestacija „Dan polja strnih žita“, koja je okupila veliki broj poljoprivrednih proizvođača, potrošača i stručnjaka za ovu vrstu žita.

Фотографија корисника Opština Laktaši
U makro ogledu površine 2 hektara, uključeno je 38 sorti strnih žita.
„Strna žita su druga kultura po značajnosti kada su u pitanju sjetvene površine, a danas nam je cilj da proizvođačima prezentujemo najnovije sorte i hibride i da im prikažemo najnovije tehnologije, koje bi mogli primjeniti na svojim njivama“, rekao je šef Odsjeka za poljoprivredu opštine Laktaši Želimir Mirjanić.
Sjemenske kuće i distributeri koji su učestvovali u ovom ogledu su: Poljoprivredni institut RS, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, BC institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja Zagreb, „SINGENTA AGRO“ d.o.o. Gradiška i „Raiffesen Agro“ iz Kozarske Dubice.
Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović istakao je značaj manifestacije, koja pruža mogućnost proizvođačima sjemena i strnih žita da prikažu svoje oglede kako bi se svi na licu mjesta mogli uvjeriti u kvalitet njihovih proizvoda.