LAKTAŠI, 11. septembra –  Policija je na području Laktaša rasvijetlila više imovinskih krivičnih djela i pronašla drogu, te ispitala osam osumnjičenih lica, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

policija foto
Zbog tri teške krađe, jedne teške krađe u pokušaju i dvije krađe policija je ispitala pet lica, dok su zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga, ispitana tri lica.

Banjalučanin čiji su inicijali D.B./20/ i sedamnaestogodišnjak iz ovog grada sumnjiče se da su tokom noći 27. na 28. avgust u mjestu Kriškovci provalili u jednu kuću, odakle su planirali da ukradu novac, međutim nakon uključenja alarma pobjegli su bez plijena.

Oni su osumnjičeni i da su 29. avgusta u Kriškovcima iz pomoćnog objekta ukrali motocikl marke “tomos” koji je kasnije pronađen i vraćen vlasniku.

Osumnjičeni su 1. marta sa neobezbijeđenog imanja otuđili više aparata za gašenje požara, te time pričinili znatnu materijalnu štetu oštećenima, navodi se u saopštenju.

policija foto

Policija je operativnim radnjama utvrdila da su lica čiji su inicijali M.N./20/, M.K./18/ i P.V./44/ iz Prnjavora, 10. i 15. avgusta izvršila krivična djela na štetu istog vlasnika trgovačke radnje u mjestu Petoševci, opština Laktaši, odakle su ukrali oko 1.300 KM.

Radeći na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, policijski službenici došli su do saznanja da se u mjestu Trn, opština Laktaši, vrši prodaja supstanci i preparata koji su deklarisani kao opojna droga, te su identifikovali i lišili slobode tri lica čiji su inicijali T.B./19/, S.Š./21/ i sedamnaestogodišnjak iz Banjaluke, a pronađena je određena količina marihuane.

Krivična djela rasvijetljena su tokom proteklog vikenda, a o svim okolnostima upoznat je nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri bude dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

 

/SRNA/