RIJEKA, 11. septembra – Nepoznavanje grada Rijeke i nepažnja naveli su 72-godišnjeg vozača iz Beograda, koji inače živi u Nemačkoj, da, tražeći parking skrene s puta i skupocenim Poršeom 911 završi na stepenicama između Rječine i Mrtvog kanala, nadomak gradskog parkinga na Delti u samom centru Rijeke.

porse

– Nismo mogli verovati šta vidimo s prozora. Šalili smo se da je pogrešio GPS. Onda smo u razgovoru saznali da se radi o turisti, koji je u potrazi za parkiralištem skliznuo sa trotoara na stepenice – kazali su službenici iz obližnje zgrade, koji su svedočili prizoru.

– Jednostavno nisam video da su ovde stepenice. Tražio sam parkiralište, a došao sam sa “krive” strane i eto, auto je završio ovde – izjavio je vozač automobila, 72-godišnjak rodom iz Beograda koji inače živi u Nemačkoj, prenosi Novi list.

Iz PU primorsko goranske saznajemo kako slučaj nije prijavljen.

– Ubrzo je došla vučna služba, ali oni nisu uspeli dadignu automobil. Onda se skupilo desetak jakih mladića, koji su vozaču pomogli da vrati auto na put i nastavi svojim putem – kazao je svedok.

Po svemu sudeći sa mesta nesreće, neke veće štete na skupom automobilu nije bilo.

 

Blic