NEGOTIN, 30. maja – “Zoran se razbjesnio, naredio mi da utišam dijete, vikao da ne može da podnosi plač. Počeli smo da se svađamo i on me je svojom glavom udario jako u čelo. Zavrtjelo mi se u glavi. Onda me uhvatio za ruku i bukvalno izvukao iz kuće.”

Ubica-Negotin

Ovo je juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu ispričala Vesna, majka dvoipogodišnje djevojčice koju je očuh pretukao nasmrt nakon što se pijan vratio iz izlaska.

Više javno tužilaštvo u Negotinu odredilo je pritvor do 30 dana Zoranu Albiću (24) iz mjesta Prahovo kod Negotina zbog sumnje da je počinio teško ubistvo tako što je u do smrti tukao svoju pastorku L. F. staru 2,5 godine.

– U ponedjeljak oko dva sata iza ponoći Zoran je došao pijan iz provoda i ušao u kuću u kojoj je živio sa Vesnom F. i njenom dvoipogodišnjom kćerkicom. Počeo je da viče, da obara stvari, da lomi sve što mu je došlo pod ruku. Policija je zatekla slomljene tanjire i čaše po podu, oborene stolice, a po zidovima su bile mrlje i kapljice krvi. Zoran se posjekao dok je lomio po kući, a dok je tukao dijete, krv iz njegove posječene ruke je prskala po sobi – saznaje Telegraf nezvanično.

Policija je privela i očuha i majku odmah nakon što su beživotno tijelo djevojčice tog ranog jutra donijeli u negotinsku hitnu službu i oboje kazali kako je djevojčica pala sa terase.

Majka Vesna je kroz plač ispričala nadležnima:

– Došao je pijan i probudio me. Počeo je da se svađa, da baca i lomi sve što mu je došlo pod ruku. Dijete mi se probudilo i počelo da plače. Zoran se razbjesnio, naredio mi da utišam dijete, vikao da ne može da podnosi plač. Počeli smo da se svađamo i on me je svojom glavom udario jako u čelo. Zavrtjelo mi se u glavi. Onda me uhvatio za ruku i bukvalno izvukao iz kuće. Zaključao je ulazna vrata, a ja sam ostala u dvorištu – pričala je majka Vesna.

Onda je nastao horor. Vesna kaže kako je čula da Zoran viče i udara njenu kćerkicu, da dijete vrišti, da kroz plač krikom doziva: “Mama, mama, hoću mamu!”. Ona kaže da je pokušala da razvali vrata i uđe, da je vikala iz dvorišta Zoranu da joj ne tuče dijete, da je plakala i zapomagala.

Dijete je plakalo, i dalje su se čuli krici djevojčice izmješani sa Zoranovim psovkama, a onda je sve utihnulo…

 

– Otključao je vrata i rekao da “mala ne mrda”. Pozvali smo taksi, otišli u hitnu. Zaprijetio mi je da i ja kažem da je dijete palo sa terase. Bojala sam se, mnogo sam se bojala, imam još jedno dijete, bebu… – ispričala je Vesna.

Iako nije dokaz na sudu, praktikuje se ispitivanje na poligrafu koje daje smjernice za dalji rad.

– Vesna je prošla poligraf, ali Zoran nije. On je priznao da je tukao djevojčicu, ali je kazao da mu je pomagala i Vesna, da su nedužno dijete tukli oboje – kažu nadležni.

Sve se odigravalo u prizemlju kuće. Zoran nije bacio dijete sa terase nakon što ga je na smrt pretukao.

Došli su forezničari sa sudske medicine u Nišu da bi vještačili tragove Zoranove krvi. Djevojčica nije krvarila, imala je samo jednu ogrebotinu. Na osnovu padanja krvi utvrdiće se Zoranovo kretanje. Pronađena je i krv izmešana vodom.

Ili je Zoran prao krv sa sebe, ili je krvavom rukom umivao djevojčicu.

Zoran Albić poznat je u Prahovu kao kavgadžija koji je mnogo puta izazivao i učestvovao u tuči. On je imao dosije sa elementima nasilja, čak i dok je bio maloljetan. Ipak, ovakvo zvjerstvo niko nije mogao ni da nasluti…

Inače, on je na saslušanju izjavio da su njih dvoje zajedno tukli djevojčicu, kao i da su smislili priču da je pala sa terase.

(Telegraf )