Foto: Ilustracija | Banjalučanin bez vozačke jurio u Glamočanima, zadržan na triježnjenju

LAKTAŠI, 19.marta – N.P. iz Banjaluke pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole vozio je opel astru, te prekršio dozvoljenu brzinu za 34 km/m, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

“Prilikom obavljanja redovnih zadataka, na magistralnom putu u mjestu Glamočani, opština Laktaši, gdje je propisana brzina kretanja od 100km/h, evidentirali su prekršaj prekoračenja brzine od 34km/h počinjen putničkim vozilom marke opel astra, na način da se pomenuto vozilo kretalo brzinom od 134km/h”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju navode da je izvršeno alkotestiranje osobe, te da je kod N.P. utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 2,45g/kg.

Lice je priveden i nalazi se u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu.

“Zbog gore opisanih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem istih od lica N.P. vozilo je oduzeto, te će protiv istog biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je, da je navedeni višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 14.471KM”, stoji u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.

Nezavisne