Nezaposleni Rumun Mihaj Danću pio je sa prijateljima u lokalnom kafiću u rumunskom gradu Albesti kada je došao na ideju da bi mogao da pokuša da posao pronađe u Londonu.
Pivo (Foto: Thinkstock) -

Pivo (Foto: Thinkstock)

Danću se nakon nekoliko čašica alkohola opkladio s prijateljima da može da pronađe posao u Velikoj Britaniji. Sljedeće čega se sjeća je da se probudio u dvorištu jedne zgrade u centru Londona, prekriven modricama i šokiran jer su svi oko njega pričali engleski.

Odveden je u bolnicu, gdje mu je medicinska sestra rumunskog porejkla Adina Costake potvrdila da je zaista stigao u Veliku Britaniju, piše “Dejli mejl”. Sestra je zatim objavila njegovu priču u jednoj grupi na Fejsbuku, u nadi da će neko od njenih prijatelja iz Rumunije znati kako je Mihaj stigao u London.

Mihaj je bio veoma zbunjen kad je pronađen pa su ljekari uspjeli da utvrde njegov identitet tek kad je njegova fotografija završila na internetu.

“Pronađen je mrtav pijan i djeluje kao da ga je neko pretukao. Dovezli su ga u bolnicu i rekao mi je da ne zna nikog u Londonu i da ga čudi kako nije u Rumuniji. Nema pojma kako je dospio tu”, napisala je sestra.

Rumunski mediji prenijeli su vijest da je zadnji put viđen kako pije s prijateljima u Albesti, a lokalne vlasti su potvrdile da je priča istinita i rade na tome da mu pomognu da se vrati kući.

Izvor: RTRS