LAKTAŠI, 27. januara – Službenici Policijske stanice Laktaši izvršili su kriminalističku obradu nad Bojanom Malić iz Banjaluke, osumnjičnom za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.


Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je kriminalistička obrada završena juče, dok je ovo lice prilikom hapšenja, u srijedu, 25. janaura, vrijeđalo i prijetilo policajcima, a u pretresu porodične kuće i drugih objekata u Glamočanima, na području Laktaša, koje koristi oduzeta je, između ostalog, lovačka puška, revolver sa pripadajućim mecima, sedam ručnih bombi i nagazna eksplozivna mina.

Tokom pretresa oduzeta su i po tri eksplozivna punjenja, detonatorske kapisle sa kablovima i inicijalne kapisle za eksploziv, dva puščana okvira i 303 komada municije različitog kalibra i namjene, navodi se u saopštenju.

Pretresi su izvršeni na osnovu narebe Osnovnog suda u Banjaluci, uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva.

Oštećno lice je u srijedu, 25. januara, prijavilo da mu je lice B.M. uputilo ozbiljne prijetnje po život, tijelo i imovinu.

Istog dana u 18.15 časova, policijski službenici pronašli su i lišili slobode Bojanu Malić koja je bila u vidno alkoholisanom stanju, ali je odbila da se podvrgne alko-testiranju.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv Bojane Malić dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.