GACKO – Ostoja Govedarica iz Gacka koji je prije godinu i po zapalio automobil tadašnjeg zamjenika načelnika Policijske uprave Trebinje Milivoja Vukovića, takođe nastanjenog u Gacku, napao je u porodičnoj kući svoga oca, a zatim i policijske službenike.

Sve se dešavalo u noći između subote i nedjelje, kada Policijska stanica Gacko, pola sata iza ponoći, zaprimila prijavu o nasilju u porodici, nakon čega je patrol izašla na lice mjesta i ispred kuće zatekli tri brata Govedarica, od kojih su Ostoja i njegov brat Bogdan odmah počeli vrijeđati i omalovažavati policiju, dok je treći brat Đ.G. samo ćutao.

Oni su zatim na policiju pobacali i saksije sa cvijećem koje su bile oko kuće, kako bi im onemogućili prilazak, pa su se policajci sklonili da ne bi bili povrijeđeni, ali Ostoja uzima pajser i nastavlja da prijeti policiji.

“Poslije određenog vremena, O.G. i B.G. su ušli u porodičnu kuću, a policijski službenici su ih uhapsili u 01,40 časova. Izvršenim alkotestiranjem, kod O.G. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,26 g/kg i kod B.G. 0,39 g/kg”, saopštno je u Policijskoj upravi Trebinje.

O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se Ostoja Govedarica ispita u svojstvu osumnjičenog za krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i napad na službeno lice u vršenju službene radnje, a da se njegov brat Bogdan ispita u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Nezavisne