U regionalnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju 23 vozača isključena su iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

PIJANI ZA VOLANOM Iz saobraćaja za jednu noć isključena 23 vozača zbog alkohola u krvi
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo realizovali su ovu akciju s ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, u noći između subote i nedjelje, 20. i 21. februara, sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti vozača.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 155 učesnika u saobraćaju, a izvršeno je 121 alkotestiranje. Zbog prisustva alkohola u krvi sankcionisana su 23 vozača, a jedan je uhapšen.

Kod najvećeg broja vozača, njih 16, utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi od 0,31 do 0,80 promila, šest vozača upravljalo je vozilom sa 0,81 do 1,5 promila alkohola u krvi, dok je jedan imao više od 1,51 promil.

Sankcionisana su 23 vozača po drugim osnovama.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo napominju da će nastaviti da sprovode pojačane mjere kontrole u saobraćaju s ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na viši nivo.

Oni apeluju na vozače, kao i na ostale učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajna pravila i propise, te da se ponašaju u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

SRNA