PRNJAVOR, 01. novembra – Dvadesetdvogodišnji mladić iz Prnjavora uhapšen je zbog sumnje da je proteklog vikenda u tom gradu pokušao silovati dvije godine mlađu djevojku, saznaje Srpskainfo.

nasilje-silovanje-djevojcica-foto-Thinkstock

Ovaj slučaj, koji je uznemirio Prnjavorčane, desio se 28. oktobra oko 2.20 na jednom od lokalnih puteva u ovom gradu. Nakon što je slučaj otkriven mladić je odmah uhapšen, ali je poslije kriminalistčke obrade pušten da se brani sa slobode.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da im je prijavljen ovaj slučaj i da je u toku istragu. U prijavi je navedeno šta se sve dešavalo te kobne noći.

Sve se desilo u noći između subote i nedjelje kada je ova djevojka poslije noćnog izlaska krenula kući.

– Osumnjičeni mladić ponudio se da je odveze kući i ona je pristala. Poslije određenog dijela puta on se zaustavio i skrenuo na lokalni put. Djevojka se navodno odmah pobunila, ali on nije obraćao pažnju na to – ispričao je izvor blizak istrazi.

Napastvovanje

Nakon što su skrenuli na lokalni put, on se ubrzo zaustavio i počeo je ubjeđivati da imaju seksualni odnos.

– Djevojka je to odbijala i nije željela pristati, a on je sve više i više navaljivao na nju. Počeo joj je trgati i odjeću, ali djevojka se na sve načine branila. Manijak je zatim u jednom trenuku zakoračio na mjesto suvozača gdje je ona sjedila i u tom trenutku postao je još više nasilan – pojasnio je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, mladić je tada pokušavao da joj na silu skine odjeću, ali ona se branila i nije mu dozvoljavala. Tokom tog naguravanja sa njim, nesretna djevojka ga je uspjela i ogrebati po licu.

 

– Poslije nekog vremena shvatio je da je ne može savladati i on je odustao od svojih pokušaja da imaju seksualni odnos, odnosno da je siluje. On ju je poslije toga odvezao do njene kuće – navedeno je u prijavi.

Prijava

Nakon što je došla kući djevojka je ispričala ocu šta joj se desilo na putu do kuće i odlučili su da to se prijave policiji.

– Njen otac je pozvao policiju i ispričao šta se desilo njegovoj kćerki na putu do kuće. Osim toga, oni su otišli i u bolnicu u Prnjavoru, gdje su kod djevojke konstatovane lakše tjelesne povrede. Ona je imala nekoliko ogrebotina po rukama i ispod pazuha – kaže izvor blizak istrazi.

Nakon toga, policija je pronašla ovog mladića i uhapsila ga. Kod njega su takođe nađene povrede koje su nastale u borbi sa ovom 20-ogodišnjom djevojkom.

– Takođe, utvrđeno je da je ovaj mladić tokom pokušaja silovanja bio pod uticajem alkohola – kaže naš izvor.

On je dodao da ima još dosta da se uradi u ovom predmetu, oko saslušanja djevojke i potvrde njene priče, te utvrditi i druge dokaze koji bi mogli pomoći u daljoj istrazi.

Slijedi izvještaj tužilaštvu

Porptarol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je da se u koordinaciji i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka preduzimaju sve potrebne mjere u cilji utvrđivanja svih okonosti ove prijave.

– S tim u vezi, kao osumnjičeni je ispitan 22-ogodišnjak, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu – istakla je Markanovićeva.

 

Srpskainfo