LAKTAŠI, 18. aprila – Dosadilo vam je da čitate putopise, ispovijesti svjetskih putnika, koje u stvari i ne poznajete? Prijalo bi vam neko “domaće” štivo, onako pitko, lagano…kao da vam ga priča prvi komšija, s kojim ponekad zaigrate basketa pred zgradom? A opet, svoje dragocjeno vrijeme volite utrošiti pametno, i saznati mnogo novih stvari… Oni koji su uvijek željni novih znanja i  putovanja znaju o čemu pričamo.

57284599_2103300476633968_6361451752037810176_o

Upravo zato, imamo ideju kako istovremeno zadovoljiti sve ove kriterije.

U narednu srijedu, 24.aprila,  u 19h u Domu Omladine u Banjaluci, imaćemo priliku posjetiti promociju prve putopsine knjige, čiji je autor dečko, jedan od nas, neko s kim biste stvarno odigrali basketa na jedan koš.

Robert Dacešin, autor knjige “Pisma iz Južne Amerike”, biće domaćin te večeri svima nama koji volimo putovanja, i kojima je svijet veliko igralište koje treba preći uzduž i poprijeko.

“Sve što se dešavalo na proputovanju kroz Brazil, Boliviji, Čile, Ekvador i Kolumbiji, stalo je na ovih 256 strana. Mnogo toga o čemu vam još nikada nisam pisao. Nekako, imam osjećaj da je ono najbolje stalo baš ovdje”, kaže Robert o svojoj knjizi.

Ono što je bitno da znate je da ovo neće biti samo obično putopisno predavanje,  već nešto sasvim neobično i drugačije, a s nama će biti i jedna vrlo zanimljiva osoba koja se nalazi u samoj knjizi.

Više informacija možete pronaći ako kliknete na link http://www.riopricesaputovanja.com