LAKTAŠI, 26. oktobra – Pješački most u banjalučkom naselju Priječani biće obnovljen za nekoliko mjeseci, kako bi konačno bio bezbjedan za prelazak pješaka, a vrijednost radova je 100.000 KM.
Iz Gradske je saopšteno da će obnova uslijediti nakon što su gradske vlasti, poslije dva neuspješna tendera, odabrale ponuđača koji će obaviti neophodne popravke.

prijecani

Prema informacijama iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, konstrukciona pojačanja na mostu, koja su neophodna kako bi most bio u potpunosti bezbjedan za prelazak pješaka, obaviće preduzeće “Prijedor putevi”, po cijeni od 100.000 KM”, navode je iz Gradske uprave.

most

Ovo preduzeće izabrano je putem pregovaračkog postupka, pošto se na prethodna dva tendera nije prijavila nijedna firma koja bi bila spremna da se upusti u ovaj posao.

“Nadamo se da će izvođač što prije početi sa radovima kako bi most bio konstrukciono ojačan i bezbjedan za sve ljude koji ga koriste”, rekao je načelnik odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Raniji pješački most preko Vrbasa u Priječanima uništen je u katastrofalnim poplavama 2014. godine, nakon čega su “Vode Srpske” angažovale preduzeće “Niskogradnja” da sagradi novi most.

Međutim, gradske vlasti su, u skladu sa svojim nadležnostima, prošle godine zabranile upotrebu novoizgrađenog mosta jer se ispostavilo da nije bezbjedan za upotrebu.

Zbog potreba mještana Priječana, Grad Banjaluka preuzeo je na sebe obavezu da riješi ovaj problem, zbog čega je i raspisivana nova nabavka kako bi se most doveo u ispravno stanje.

 

/SRNA/