BANAJLUKA, 28. januara – Šesdesettrogodišnji muškarac iz Banjaluke čiji su inicijali S.B. preminuo je od posljedica opekotina koje su zahvatile 90 odsto površine tijela, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

Iz UKC navode da je pacijent S.B. dovezen juče u 11.40 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u Urgentni centar UKC Republike Srpske.

Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Dragana Rakanovića, pacijent je zadobio opekotine koje su zahvatile 90 odsto površine tijela i hirurški je zbrinut.

– Uprkos svim primijenjenim terapijskim metodama i naporima medicinskog osoblja, pacijent je preminuo sinoć u 19.00 časova – navodi se u saopštenju.

Iz banjalučke Policijske uprave ranije je saopšteno da je osoba čiji su inicijali S.B. zadobilo opekotine po tijelu izazvane otvorenim plamenom usljed nepažljivog rukovanja plinskim šporetom, te da je medicinski zbrinuta u UKC Republike Srpske.

Iz Policijske uprave Banjaluka su naveli da je prilikom uviđaja u stanu koje je koristilo ova osoba utvrđeno da je tjelesne povrede zadobila u požaru.

Banjalučka policija postupila je juče po prijavi Službe hitne medicinske pomoći.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Srpskainfo