LAKTAŠI, 29. januara – Objekat proizvodnog pogona pekare “Todić” u Trnu kod Laktaša u potpunosti je izgorio, a vatra je prouzrokovala materijalnu štetu od najmanje 400.000 maraka, potvrđeno je “Glasu Srpske”.


Požar je izbio u noći između nedjelje i ponedjeljka u momentu kada u ovom objektu nije bilo nikog. Iz policije je za rečeno da je požar prijavljen u ponedjeljak u 3.20 časova.

Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Laktaši.

”Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”,  rečeno je u Policijskoj upravi Banjaluka. Nakon policijskog uviđaja biće poznato šta je dovelo do havarije, a kako je vidljivo na licu mjesta šteta na objektu je totalna.

Vlasnik pekare “Todić” Milorad Todić rekao je “Glasu Srpske” da je šteta od požara totalna jer su izgorjeli mašine i objekat. Istakao je da je najbitnije da niko nije povrijeđen i da u trenutku požara u pekari nije bilo nikog.

– Teško je govoriti o procjenama koliko je tačno vatra napravila štete ali okvirno ona nije ispod 400.000 maraka, a možda i više. Ne zna se odakle je krenuo požar.

”Sve je izgorjelo i nažalost ne vjerujem da ću uspjeti to da obnovim jer to puno košta, a nemam toliko para”, rekao je Todić.

Mještani Trna su za ispričali da se iznad ovog pogona noćas izvijao veliki plamen. Dio ovog laktaškog naselja juče je bio bez struje, a na terenu su pored policije bili i električari.

Glas Srpske