Dezinfekcija prostora Doma zdravlja na lokalitetu Poliklinike počeće danas poslije 16 časova i taj posao će obaviti ruski stručnjaci koji su sinoć stigli u Republiku Srpsku, rekla je to direktorica Doma zdravlja Nevena Todorović.

rusi-dom-zdravlja-foto-g-surlan-1

Delegacija ruskih stručnjaka  je posjetila ovu ustanovu, a Todrovićeva je rekla da će se danas održati i sastanci u Domu zdravlja i Univerzitetskom kliničkom centru RS.

– Nakon pregleda naših objekata poslije 16 časova počeće dezinfekcija naših objekata na Poliklinici, a dezinfekcija UKC RS će ići po njihovom rasporedu s obzirom da se radi o specifičnoj zdravstvenoj ustanovi koja se ne može pripremiti za dezinfekciju u tako kratkom vremenskim periodu – objasnila je on.

Navela je da je ova posjeta izuzetno važna jer će kako je dodala omogućiti razmjenu iskustava o mjerama koje je Dom zdravlja preduzeo da  se spriječi širenje virusa korona.

– Pored toga možemo da procijenimo način postupanja sa našim pacijentima i da uskadimo naše načine dezinfekcije sa kolegama iz Rusije. Oni su donijeli svoj pribor za dezinfekciju i hemikalije tako da ćemo mi danas čuti nešto više o njihovim načinima rada – rekla je Todorovićeva.

 

Srpskainfo