LAKTAŠI, 05. jula – Moderno društvo je prepoznalo vodu kao jedan od najbitnijih resursa današnjice, prema kome se mora usmjeriti posebna pažnja. U tom smislu je i sufinansiranje Europskih fondova i svjetskih monetarnih ustanova posebno usmjereno na ovu oblast.

vodovod maglajani

Opština Laktaši je u sklopu projekta „Vodovodi i kanalizacija Republike Spske“, a za potrebe Кomunalnog preduzeća a.d. „Budućnost“, nabavila opremu za monitorig i detekciju curenja u vodovodnoj mreži.

„Opremu smo nabavili iz više razloga, jedan od glavnih je radi poboljšanja vodovodne mreže kroz kontrolu mreže i regulaciju pritiska i protoka, traženje kvarova na vodovodnoj mreži i smanjenje gubitaka i poboljšanje efikasnosti vodovodne mreže“, rekao je direktor komunalnog preduzeća Dragan Кelečević.

Vrijednost ove investicije je preko 129 hiljada maraka.

„Nabavkom Primayer opreme naša lokalna zajednica i naše komunalno preduzeće idu u korak sa najsavremenijim tehnologijama i evropskim trendovima u vodosnabdijevanju, kako bi se izbjegli gubici vode, koji u prethodne 4 godine iznose 45%, a nadamo se da ćemo u narednom periodu stvoriti uslove za smanjenje fizičkih curenja vode“, dodao je direktor.