LAKTAŠI, 28. avgusta – U Gradišci je danas ozvaničen početak rekonstrukcije vodotornja i dogradnje izvorišta u Žeravici čija je vrijednost 1.240.000 KM.

Vodotoranj

Početak radova ozvaničili su načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić i predstavnici švajcarske Ambasade, UNDP-a, gradiškog preduzeća “Vodovod” i banjalučke firme “Hidrokop”.

Projekat sa 920.000 KM finansira opština Gradiška, a 320.000 KM su grant sredstva iz dva projekta /LIR i MEG/ koje u BiH realizuje UNDP, a finansiraju Vlada Švajcarske i EU.

Adžić je rekao da će, osim rekonstrukcije vodotornja i pratećih objekata, biti ugrađeni frekventni regulatori na pumpama, da bi tokom rekonstrukcije bilo obezbijeđeno direktno ubrizgavanje vode u sistem i kontinuirana isporuka potrošačima.

On je naveo da će biti uređeno još jedno izvorište, koje će, uz postojeće, obezbijediti dovoljan kapacitet vode za realizaciju planova za proširenje vodovodne mreže u narednih 15 godina.

Direktor “Vodovoda” Sandro Zeničanin rekao je da je rekonstrukcija vodotornja najkapitalniji projekat u oblasti vodosnabdijevanja na području Gradiške u posljednjih 30 godina i da je planirano da radovi budu završeni u roku od 90 dana.

Srpskainfo