LAKTAŠI, 7. juna – Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Tužilaštvu BiH Izvještaj o otkrivanju izvršilaca krivičnog djela protiv četiri osobe, Ž.К. iz Banjaluke, M.T. i T.P. sa Pala i M.M. iz Sokoca zbog sumnje na nekoliko počinjenih krivičnih djela, među kojima je i krađa automobila.

Navedeni se sumnjiče da su 21/22. februara prošle godine ukrali putnički automobil Mercedes GLE350D u Sarajevu, koji su prevezli u garažu na području opštine Laktaši, gdje je su pripadnika iste organizovane kriminalne grupe izvršili rastavljanje na dijelove ukradenog vozila, a sve sa ciljem prikirivanja izvršenog krivičnog djela i sticanja protivpravne imovinske koristi.

Ova grupa se sumnjiči za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom Teška krađa prikrivanje i pranje novca, naveli su iz MUP-a Srpske.

„Takođe, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su protiv lica Ž.К. iz Banjaluke podnijeli Tužilaštvu BiH Dopunu izvještaja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa КD krijumčarenje, teška krađa, teška krađa za vozilo marke „Toyota Rav4“ koje je 07.08.2021. godine ukradeno na području Sarajeva, a koji su 20.10.2021. godine policijski službenici pronašli na poručju Laktaša“, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.