LAKTAŠI, 12. decembra – Zanimljive vijesti pratimo ovih dana u našim Laktašima, a jedna od njih odnosi se na vrhunske sportiste koji pišu istoriju borilačkih sprotova na našim prostorima.  Sandro i Tina Poletan svojim uspjesima skreću pažnju javnosti, ali i lokalne zajednice u kojoj žive.

Kako saznajemo, danas je načelnik opštine Laktaši, Ranko Karapetrović,  posjetio porodicu Poletan u Trnu.

posjeta

Da je sport u krvi porodice Poletan svjedoči i trening centar koji je sagrađen u njihovom domaćinstvu. Tina je kao takmičar osvojila treće mjesto u Evropi i svijetu u kik-boksu. Nedavno je postala najmlađi internacionalni AIBA sudija 3* u svijetu .

download

Sandro se sportom bavi od treće godine. Ljubav prema borilačkim sportovima prenijela se sa oca i trenera Miće Poletana, koji je majstor džudoa, treći dan, i koji je u borilačkim vještinama više od 40 godina. Od  2004. godine otvorio je bokserski i kik-bokserski klub “Kruna“. Velike zasluge pripadaju i majci Dijani, koja je uključena u trenažne procese, organizaciju i učešće na takmičenjima.

Poletan

Sandro je vrhunski sportista, a na to ukazuju brojni rezultati:  bronzana medalja u boksu na Evropskom prvenstvu u Anapi,  osvajač “Zlatne rukavice“ na 60. turniru “Zlatna rukavica“ u Beogradu. U kik boksu je imao pet učešća na Evropskom prvenstvu i dva učešća na Svjetskom prvenstvu: Vicešampion na Svjetskom prvenstvu 2012. u  Bratislavi; Zlatna medalja na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore 2013. godine u Krinici Zdroj  (Poljska), Vicešampion na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Rimini (Italija), Zlatna medalja na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore 2015. godine u San Sebastijanu (Španija). Višestruki je prvak Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Izabran je za sportistu opštine Laktaši 2014, 2015 i 2017. godine. Bio je na pripremama u Americi, trenirao je sa bokserskom reprezentacijom Srbije. Prošao je rusku, tajlandsku i kubansku školu boksa, gdje je imao priliku da boksa sa najboljim bokserima širom svijeta.

Osim sportske karijere, Sandro i Tina su i uspješni studenti.

Već sad se slobodno može reći da je Sandro  ušao u istoriju borilačkih sportova na ovim prostorima. U narednom periodu Sandra očekuju brojna takmičenja  i izazovi, a najveća ambicija su nadolazeće Olimpijske igre u Tokiju.

Opština Laktaši prepoznaje trud i zalaganje ovih mladih ljudi, te će im  kao i do sada, pružiti podršku i u narednim izazovima.

 

Izvor: Opština Laktaši