LAKTAŠI, 30. maja – Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić danas je potpisao sporazum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta „Unapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti na području Sjeverne Krajine“.


Ukupna vrijednost projekta je 158.756,13 evra, a cilj je da se poveća efikasnost tržišta rada i omogući dostojanstveno zaposlenje kroz prilagođavanje ponude i potražnje djelovanjem svih relevantnih aktera, od javnih institucija i ustanova, obrazovnih ustanova do preduzeća iz različitih privrednih sektora.

Pored Grada Laktaši, partneri na projektu su LIR Evolucija iz Banja Luke kao vodeći parner, te Javna ustanova Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Grad Derventa, Javna ustanova Stručna i tehnička škola Derventa, ”Lanako” d.o.o. i ”Novi Jelšingrad” d.o.o.

Gradonačelnik Bojić je prilikom potpisivanja sporazuma istakao da je ovo značajan projekat za Grad Laktaši, jer će njegovom implementacijom nezaposleno stanovništvo na području grada, čije kompetencije trenutno nisu potrebne tržištu rada, biti u mogućnosti da prođe obuku iz oblasti informacionih tehnologija ali i obuke za bravare, metalostrugare, varioce i CNC operatere koji su u ovom trenutku potrebni privredi, a od čega će korist imati i privreda i stanovništvo.

Takođe, kroz projekat će biti obezbijeđena podrška za nekoliko poslovnih ideja (početnih poslovnih aktivnosti) nezaposlenih lica, a čiji poslovni planovi pokažu opravdanost za realizaciju ideje i finansijsku održivost.