ZAGREB, 17. oktobra — Splitski hulgan koji je postao “poznat” po neredima tokom utakmice Partizana i Crvene zvezde prošle godine Ante Firić poginuo na auto-putu u Hrvatskoj.

 

Foto StarSport
Foto StarSport

Kako je preneo hrvatski Jutarnji list, Firić je u utorak iz nepoznatog razloga u ranim jutarnjim časovima pretrčavao auto-put A3 kod Ivanić Grada kada su na njega naletela čak tri vozila. On je na mestu ostao mrtav.

Prema dosadašnjoj istrazi, na Firića je najpre naleteo automobil marke “hjundai”. Potom je i “sitroen C5”, koji je zatim udario u zaštitnu ogradu na auto-putu i prevrnuo se. Treća je naletela “opel korsa” koja je Firiću prešla preko nogu.

“Od siline naleta pešak je umro odmah od stravičnih povreda”, navodi Jutarnji list.

Podsetimo, Firić je bio u grupi huligana iz Splita koji su bili upleteni u izazivanje tuče na stadionu JNA, na utakmici Partizan – Crvena zvezda, u decembru prošle godine. 

Firić i ostali huligani iz Splita, prema pisanju medija, tada su “jedva izvukli živu glavu”, sa stadiona Partizana. Nekoliko meseci proveli su u pritvoru u Srbiji, a potom su deportovani u Hrvatsku.

Firić je i pre tog incidenta bio poznat policiji jer je učestvovao u napadu na jednog vlasnika restorana na Hvaru, zbog čega je takođe bio u zatvoru.

Jutarnji List@jutarnjihr

Poznati splitski huligan nastradao u pretrčavanju autoceste: Na njega su naletjela tri auta, javnost ga se sjeća s velikih nereda u Beogradu http://bit.ly/2Cq2Qci 

 

 

Izvor: B92