LAKTAŠI, 07. maja – U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS testirano je 519 laboratorijskih uzoraka, a novi korona virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 28 osoba u Srpskoj.

Riječ je o 12 osoba muškog i 16 ženskog pola. Šest žena su srednje životne dobi, dvije mlađe i osam su starije životne dobi. Tri muškarca su mlađe životne dobi, četiri su srednje, pet muškaraca je starije životne dobi, saopštili su iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS. Prema mjestu prebivališta, deset osoba je iz Banjaluke, šest iz Gradiške, po dvije osobe su iz Srpca, Laktaša i Čelinca, dok je po jedna osoba iz Doboja, Prnjavora, Kotor Varoši, Kneževa, Dervente i Broda.

– Kod devet osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije navedena jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem. Ukupno devet osoba je hospitalizovano u UKC RS – navodi se u saopštenju.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen je  1.043 slučajeva virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 53 osoba, a oporavila se 391 osoba.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 15.988 osoba.

RTRS