LAKTAŠI, 04. oktobra – Članovi Udruženja penzionera Laktaši ovih dana dobili su poklon od Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza Laktaši, koji će im sasvim sigurno donijeti mnogo lijepih trenutaka i zanimljivog druženja.

43012833_1188832877908657_574353061527420928_o

Naime, na inicijativu rukovodstva OO DNS Laktaši, obezbjeđena je jedna garnitura šaha na otvorenom za potrebe Udruženja penzionera u Laktašima. Članovi DNS su kupili garnituru, i uredili prostor, gdje će ubuduće pripadnici najstarije populacije na području opštine Laktaši moći da okušaju sreću u igranju drevne igre šah.
Predsjednik OO DNS Laktaši i potpredsjednik laktaške Skupštine opštine Saša Panić, zajedno sa kandidatom za poslanika u NS RS iz laktaškog OO DNS Aleksandar Smiljanić iskoristili su ovu priliku da posjete Udruženje penzionera i u kratkom, ali ugodnom razgovoru saznaju nešto više o problemima, koji muče ovu kategoriju stanovništva.

-Svjesni smo činjenice da položaj penzionera u cijeloj Republici Srpskoj, pa samim tim i u opštini Laktaši, nije nimalo lak, ali smo mišljenja da se to može promijeniti pametnom i odgovornom politikom i rješenjima u oblasti, koja reguliše pitanja od važnosti za ovu kategoriju stanovništva. Nastojaćemo da u narednom periodu malo više pažnje posvetimo našim najstarijim sugrađanima, kako bi im treće životno doba bilo lakše i ljepše – poručio je Panić.

S njegovim mišljenjem saglasan je i Aleksandar Smiljanić, koji je poručio da je garnitura za šah samo mali znak pažnje, koji će penzionerima u Laktašima, siguran je, mnogo značiti u narednom periodu.

-Nadam se da će im šah donijeti mnogo sreće i lijepih trenutaka, provedenih u druženju i odmjeravanju snaga i vještine u ovoj drevnoj igri. Korak po korak, trudićemo se da popravimo položaj penzionera, kako u Laktašima, tako i u cijeloj Republici Srpskoj – dodao je Smiljanić.

 

43016116_1188833297908615_8175396640786481152_o

 

Predsjednik Udruženja penzionera Mile Pećanac zahvalio se rukovodstvu i članovima OO DNS Laktaši na poklonu, ali i na pažnji, jer i najmanji znak pažnje za penzionere znači mnogo.

Prvi na megdan s penzionerima, ali i kandidatima OO DNS za poslanike u NS RS Panićem i Smiljanićem, izašao je potpredsjednik OO DNS Laktaši Ognjen Vučen, koji je u obje partije bio nadigran od suparnika. No, to nije uticalo na opuštenu i veselu atmosferu, koja je vladala u Udruženju penzionera Laktaši tokom druženja sa rukovodstvom OO DNS Laktaši.