LAKTAŠI, 16. januara – Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federacije BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima skreću pažnju na poledicu, posebno u višim predjelima.
Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove, kao i na planinskim prevojima.

poledica3-e1511249957859

Na dijelovima puteva koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka, a saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj u zoni ukrštanja sa magistralnim putem izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske/Brčko distrikta i granica Republike Srpske/Brčko distrikta-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, na dionici Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom signalizacijim.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tona i autobuse klase “M3”, dok se zabrana ne odnosi autobuse “Drinatransa” koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na području Federacije BiH vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na putnim pravcima Konjic-Mostar, Prozor-Jablanica, Livno-Kamensko-Prisika, Mostar-Posušje, Grude-LJubuški i Bihać-Bosanski Petrovac.

Na putnom pravcu Bugojno-Novi Travnik duva jak vjetar koji mjestimično stvara manje snježne nanose.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja.

 

Srna