LAKTAŠI, 26. oktobra – Avio-kompanija “Rajaner” saopštila je da je večeras poletio prvi avion na novoj liniji Geteborg-Banjaluka-Geteborg, koja je uspostavljena od danas na banjalučkom aerodromu.

POLETIO PRVI AVION "Rajaner" uveo liniju Geteborg-Banjaluka-Geteborg
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Ovim promotivnim letom kompanija “Rajaner” donosi i akciju na cijene karata, saopšteno je iz “Rajanera”.

Ova vodeća evropska vazduhoplovna kompanija je navela da će let na relaciji Banjaluka-Geteborg letjeti dva puta sedmično, u okviru zimskog reda letenja “Rajanera” za ovu godinu.

Pokrenuo je i prodaju karata po promotivnoj cijeni od 14,99 evra za putovanja do decembra, koje su dostupne za rezervaciju samo na internet stranici “Rajanera” do utorka u ponoć 27. oktobra.

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da se raduje novom redu letenja “Rajanera”, te smatra veoma značajnim početak saobraćaja ka Švedskoj.

– Nastavljamo odličnu saradnju sa kompanijom `Rajaner` – rekao je Račić.

U saopštenju “Aerodroma Republike Srpske” Banjaluka su podsjetili da je pandemija virusa korona negativno uticala na održavanje i razvoj avio-saobraćaja na banjalučkom aerodromu, pa je u prvom polugodištu ostvareno ukupno 654 letova, što je u odnosu na prvo polugodište 2019. godine manje za 47,17 odsto, a u istom periodu prevezeno je 32.978 putnika, odnosno manje za 50,29 odsto.

Banjalučki aerodrom zimsku sezonu letenja počinje letovima kompanije “Er Srbija” na liniji Beograd-Banjaluka-Beograd dva puta sedmično (ponedjeljak i petak) i “Rajaner” sa letovima Geteborg-Banjaluka-Geteborg, takođe dva puta sedmično (petak, nedjelja).

U saopštenju banjalučkog aerodroma se navodi da su u skladu sa svim zahtjevima nadležnih institucija za sprečavanje širenja virusa korona spremni za održavanje postojećeg saobraćaja.