LAKTAŠI, 08. februara – Centar za razvoj poljoprivrede i sela grada Banja Luka pokrenuo je inicijativu za realizaciju projekta Krajiška kuća.

sir

Poljoprivredni proizvođači koji su zainteresovani da kroz realizaciju projekta, plasiraju poljoprivredne proizvode proizvedene na tradicionalni način (suhomesnati proizvodi, rakije, sirevi, različite vrste meda, čajevi, likeri, domaći sokovi, džemovi, ali i veliki broj prirodnih kozmetičkih preparata melemi, kreme, eterična ulja, itd.), mogu se prijaviti u Centar za razvoj poljoprivrede i sela, ulica Vojvode Momčila 10, 12 i 16. Banja Luka, odnosno na telefon: 051/433-620, faks: 051/433-634 ili e-mail: info@crusbl.org.

“Krajiška kuća”, je objekat na čijim policama će biti proizvodi domaćih proizvođača koji su karakteristični za krajiško podneblje.

Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, ističe  da će od realizacije ovog projekta koristi imati poljoprivredni proizvođači, ali da će zahvaljujući ovakvoj ponudi biti upotpunjena i turistička ponuda grada.

U “Krajiškoj kući” će se na policama nalaziti isključivo prehrambeni proizvodi – od meda, raznog povrća, voćnih prerađevina i sokova, do rakije i sireva i svega što ljudi iz ovog podneblja proizvode.