SRARAJEVO, 05. maja – Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekinuli su veliki korona-dernek u restoranu Golf Klub u Sarajevu.

U prekidanju zabave učestvovala je i Specijalna jedinica MUPKS, a prisutnima su, kao i vlasniku objekta, izdati prekršajni nalozi i svi će biti kažnjeni u skladu sa zakonom.

Kako saznaje Klix, zabava je organizovana povodom proslave rođendana ljekara Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne hirurgije na KCUS.

Policija je u restoran stigla odmah po prijavi da se u ovom ugostiteljskom objektu održava zabava koja je u suprotnosti sa mjerama i preporukama koje su na snazi zbog epidemije koronavirusa.

Na zabavi su, kako navodi Klix, bili estradni umjetnici Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekat Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, kao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

Upravo je pjevačica Slađana Mandić na svom Instagram profilu objavila nekoliko storyja na kojima se vidi kako se prisutni zabavljaju uz muziku, hranu i piće.

Izvinjavam se zbog neprijatnosti, malo s prijateljima…

Dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić koji je i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane korona virusom u KS, takođe je učestvovao večeras na “korona -derneku u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu.

Fejzić je nakon što su mediji objavili informacije o derneku, objavio i status na Fejsbuku, prenosi Avaz.

– Dragi prijatelji, izvinjavam se svima zbog večerašnjeg ispada. Bio sam s prijateljima nakon dužeg vremena, našem dobrom prijatelju na rođendanu i svi ćemo snositi sankcije. Žao mi je zbog neprijatnosti koju ste osjetili – napisao je Fejzić.

Ismir Jusko, ministar MUP-a KS rekao je večeras za Avaz da su svim učesnicima zabave na licu mjesta izdati su prekršajni nalozi od 500 maraka dok gazdi objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 KM.