LAKTAŠI, 29. novembra – Policija je izvela raciju u hotelu “Million” u Laktašima, gde je bio najavljen nastup Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža, ali i legitimisala više lica i pregledala vozila na parkingu, te pronašla pištolj i noževe, dok pevač nije zatečen u objektu, potvrđeno je iz policije.

Foto: TV BN / screenshotBaja Mali Knindža

Prethodno se oglasio advokat Slobodan Perić, koji se u svoje ime, te u ime organizatora požalio na postupak policije u noći između 24. i 25. novembra u hotelu “Million”, gde je, kako je ustvrdio, sprečen Bajin koncert.

Međutim, iz policije navode da su pripadnici Policijske stanice Laktaši i Jedinice za podršku Banjaluka 25. novembra, od ponoći do dva sata, raciju izvršili na osnovu ranije planiranih aktivnosti. Tokom tih mera, kako je “Nezavisnim” potvrđeno iz PU Banjaluka, policajci su legitimisali lica i pregledali vozila na parkingu, te pronašli i oduzeli noževe i pištolj, a četiri lica su uhapšena zbog prekršaja.

– Takođe, u ugostiteljskom objektu prilikom izvođenja ove operativno-taktičke mere nije zatečeno lice estradnog imena Baja Mali Knindža – rekli su za “Nezavisne” iz PU Banjaluka.

Perić navodi da je nastup trebalo da počne u ponoć i traje do tri sata, a da su u ponoć jake policijske snage opkolile hotel i počele sa pretresom lica i prostorija. Dodaje da je organizator u ovaj nastup uložio više od 15.000 KM.

– S obzirom na to da se i onaj ko je naredio ovakav nezakonit postupak policije finansira iz novca koji plaćaju poreski obveznici, i to ne kao  punomoćnik oštećenog, nego kao poreski obveznik koji svaki mesec izdvoji u budžet RS od svojih prihoda najmanje jednu policijsku platu, tražim da se smeni ili da se njegovo ime javno objavi – naveo je Perić.

On je dodao da povodom ovog događaja sledi krivična prijava zbog, kako je naveo, zloupotrebe ovlaštenja od strane policijskog rukovodioca.

Dušan Perić, direktor hotela “Million”, kaže da nema informaciju o tome da je išta sporno nađeno u raciji.

– Baja je taman trebalo da izađe na binu, a onda je ušla policija. Racija je trajala tri sata i čak je jedna cura pala u nesvest, da li od straha ili nečeg drugog – ne znam – kaže Dušan Perić.

 

/Blic/


Novum
Novum
Novum
Novum