LAKTAŠI, 25. februara – Poljoprivrednici u Laktašima sve više su aktivni.
 jagoda

Osim napora da obezbijede adekvatne novčane podsticaje, u planu je i brendiranje pojedinih poljoprivrednih proizvoda.

Na predlog Udruženja prošle godine prvi put iz opštinskog budžeta izdvojeno je 20.000 maraka za subvencije proizvedenom i prodatom povrću.

– Ove godine takođe podržavamo tu mjeru a uveli smo i podršku za prodano voće i trudimo se da na različite načine sveobuhvatno podstičemo sve naše poljoprivredne proizvođače, rekao je Darko Adžaip, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Laktaši.

Titov-orac-na-njivi-foto-Milan-Pilipovic

Dragiša Stanivuković, predsjednik Udruženja poljoprivrednika opštine Laktaši, itakao je da je 17 ljudi dobilo podsticaje, u oblasti povrtarsva a za kalcifikaciju 14 ljudi, te dodao da se ide ka povećanju podrške.

Poljoprivrednici opštine aktivni su učesnici međunarodnih projekata koji za cilj imaju brendiranje i promociju poljoprivrednih proizvoda.

– Trenutno je riječ o repromaterijalima i plastenicima za mlade, kao i podrška brendiranju nekih proizvoda, pojasnio je Darko Bašić, poljoprivrednik iz Kadinjana.

– Manifestacija “Dani povrća”, biće održana 21. jula prvi put u opštini Laktaši i sad, poslije ove Skupštine, idemo prema realizciji te ideje koja će biti na republičkom nivou, istakao je poljoprivrednik iz Kosjerova, Miloš Košpić.

U ovoj godini za podsticaje poljoprivrednoj proizvodnji u budžetu opštine obezbijeđeno je 222.000 maraka.

 

RTRS