Poljoprivrednik Mina Jovanović (66) iz svrljiškog sela Pirkovac našao se na silnim mukama zbog peha koji mu se jutros desio, jer je omaškom alternator za traktor koji je popravio, umesto u auto svog prijatelja stavio u tuđi. S obzirom na to da nema para da kupi drugi, te da nema pojma gde se nalazi i kome pripada auto koji mu je odvezao neophodni deo za poljoprivrednu mašinu, Jovanović moli poštenog nalazača da mu ga vrati.

traktor1-620x350

Alternator sam uzeo od majstora, stavio ga u ceger i poneo sa sobom. Znajući da moj prijatelj uvek parkira vozilo u centru Svrljiga, odlučio sam da ga ostavim kod njega dok odem na pijac jer je deo poprilično težak. Kad sam došao do parkinga, video sam crveno vozilo sa otvorenim vratima za koje sam pomislio da pripada mom prijatelju, pa sam na zadnje sedište ubacio torbu sa alternatorom – opisuje Mina početak svojih muka.

Nakon što je obavio poslove na pijaci, Jovanović se vratio da uzme deo.

– Video sam odmah da se auto malo promenio, da nije isti kao onaj u koji sam ubacio deo. Mislio sam da se varam, pa sam pitao prijatelja gde mi je alternator. On mi je kazao da nema pojma, te da nije ni bio kod njega. Tek onda sam shvatio šta sam uradio – vajka se Jovanović.

Kaže da mu je alternator neophodan jer bez njega ne može da pokrene traktor a sezona poljoprivrednih radova je u punom jeku.

– Da imam para da kupim drugi, ovaj ne bih ni popravljao. Dao sam 1.500 dinara za popravku, nemam para ni za polovan. Zato molim onog kod koga je da mi ga vrati je sam u velikom problemu – kazuje očajni čovek.

Pošteni nalazač alternatora Jovanoviću se može javiti na telefon: 064429770.

 

Telegraf.rs