BANJALUKA, 21. novembra – Jovanki Tepić, samohranoj majci dvije maloljetne kćerke iz Banjaluke, kojoj je prošli vikend požar progutao sprat kuće, pomoć pristiže sa svih strana.

20181121164312_509272

Svi joj nude pomoć – od građe, namještaja, radnika, a prvi konkretan korak povukla je banjalučka Gradska uprava koja joj je dala novčanu pomoć od 10.000 KM i smještaj u Centru “Zaštiti me”.

Jovanka je zahvalna svim ljudima za pomoć koju joj nude, ali, nažalost, nema gdje da je skladišti jer su joj kiša i snijeg napravili dodatnu štetu.

“Grad mi je izašao u susret. Dali su mi novčanu pomoć, a našli su mi i smještaj. Javljaju se ljudi, nude mi i građu i namještaj i sve, ali ja sad nigdje nemam to da ostavim jer će to propasti. Šteta je totalna i treba sve ispočetka da se napravi”, kaže ona.

Dodaje da će u subotu organizovati akciju da se sve iznese na otpad.

Požar je u subotu, 17. novembra, u popodnevnim časovima progutao sprat kuće u naselju Kočićev vijenac, u kojoj je Tepićeva živjela sa kćerkama. Djevojčice, koje imaju 14 i 17 godina, bježeći od vatre, iskočile su kroz prozor, dok je majka bila na poslu.

 

Nezavisne