LAKTAŠI, 02. oktobra – Pomoć u oblasti poljoprivredne proizvodnje, zapošljavanja i samozapošljavanja u BiH dobiće 205 domaćinstava iz 35 opština i gradova, kao dio podrške područjima pogođenim poplavama 2014. godine, saopšteno je iz UNDP-a.
UNDP BiH - Foto: ilustracija

UNDP BiHFoto: ilustracija

Završen je izbor korisnika za ekonomsko jačanje u okviru programa za oporavak od poplava – stambeno zbrinjavanje, navodi UNDP.

Kroz ovaj program biće obezbijeđeno stambeno zbrinjavanje 2.800 lica, dok će socijalno i ekonomski najugroženije porodice dobiti priliku da, u skladu sa svojim kapacitetima i potrebama, obezbijede održive i stabilne izvore prihoda.

Program vrijedan 15 miliona evra finansira EU sa 12,5 miliona evra, u saradnji sa vladama Republike Srpske i FBiH, partnerskim opštinama i gradovima, a sprovodi UNDP u BiH.

Odabir korisnika programa vršen je putem javnog poziva koji je bio otvoren od 9. oktobra do 9. novembra 2017. godine. Nakon objave finalnih lista korisnika stambene komponente programa, sprovedena je analiza uslova života i potreba domaćinstava kako bi se odabrale porodice koje ispunjavaju uslove za podršku u vidu ekonomskog jačanja.

Liste korisnika objavljene su na internet stranici UNDP-a BiH i na oglasnim pločama opština i gradova koji učestvuju u programu.

Program za oporavak od poplava – stambenog zbrinjavanja pruža podršku samoodrživom oporavku kroz sanaciju i izgradnju stambenih jedinica i ekonomsko jačanje socijalno i ekonomski ugroženih lica čiji su domovi oštećeni ili uništeni u poplavama i klizištima 2014. godine.

 

RTRS