marija

LAKTAŠI, 29. jula – Nikada ne zaboravljajte molitvu. To je ono što je potrebno svakom čoveku, to je zahvalnost koju treba da imamo. 

Čitajući razne članke dolazite do potpuno pogrešnih zaključaka, vera se smatra magijom i čeka se neko rešenje koje dolazi samo „ako uradite ovo ili ono“, ako se pomolite „danas ili večeras“. Nikakav sistem nije postavljen, nije vera čarobni štapić.

Pa se onda plašimo „Ognjene Marije“, „Svetog Ilije“… Mi ne treba da plašimo Boga, Bog nije policajac. Poredite Boga sa roditeljem, dobronamernim roditeljem.

Sutra je Ognjena Marija, slavimo veliku svetiteljku koju treba da poštujemo, ali ne da je bojimo. Pomolite se ne samo večeras, nego uvek.

Tropar Ognjenoj Mariji

Agnica Tvoja Isuse, Marina, zovet velijim glasom: Tebe Ženiše moj ljublju i Tebe iščušči stradalčestvuju, i sraspinjajusja, i spogrebajusja kreščeniju Tvojemu, i straždu Tebe radi, jako da carstvuju v Tebje. I umiraju za Tja da i živu s Toboju, no jako žertvu neporočnuju primi mja s ljuboviju požeršujusja Tebje: Toja molitvami jako Milostiv spasi duši našja.

Ovčica Tvoja Isuse, Marina, zove silnim glasom: „Tebe Ženiče moj ljubim tražeći Te stradam i raspinjem se i sahranjujem u krštenju Tvome. I stradam radi Tebe, da bih carstvovala s Tobom, i umirem za Tebe, da bih živela s Tobom. Primi me kao čistu žrtvu, s ljubavlju žrtvovanu za Tebe“. Njenim molitvama, kao Milostiv, spasi duše naše.

Izvor: beogradskiportal.rs